+36 30 474 2450 | peoni@peoni.hu
EHF Final4
International Mini Meeting
Prince
Dimitri Vegas & Like Mike
Sziget, Endshow
Wiz Khalifa
Nemzeti Vágta
Tankcsapda
Armin Van Buuren
Pink
Hungarian Baja
Steve Aoki
Avicii
Liga kupa döntő
Punnany Massif
90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség

Konfetti

Sokszínű és alakú konfettijeink segítenek egy eseményt (esküvők, díjátadók, eredményhirdetések, sportesemények, fesztiválok, koncertek, avatások, politikai események, bálok) még emlékezetesebbé tenni, növelik az ünnepélyesség érzését. Tökéletesen alkalmasak a hangulat fokozására, egy látványos befejezés létrehozására. A konfetti-show egyedülálló, különleges összhatást nyújt a rendezvénynek, mely beltéri tűzijátékkal, színpadi pirotechnikai effektekkel, lángokkal is jól kombinálható. A konfetti-show nem igényel hosszas engedélyezési eljárást, akár egy nappal az esemény előtt is megrendelhetők. Kültéren és nappal (pl. szabadtéri színpadokon, stadionokban) is látványos, amennyiben erős szél, illetve jelentős mennyiségű csapadék nem zavarja az eseményt.

Cégünk közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a különféle konfetti-show-k kivitelezése terén. Többféle konfetti kijuttatási rendszerrel és jelentős, változatos konfetti raktárkészlettel rendelkezünk. Segítünk abban, hogy ezek közül az eseményre legmegfelelőbb megoldást megtaláljuk. Hiszen egyes események lágy szemerkélő konfetti áramot igényelnek, míg mások sűrű zivatart vagy hirtelen, váratlan, hanggal kísért konfetti lövéseket. Gépeink képesek távvezérléssel, gombnyomással a levegőbe robbantani, vagy folyamatosan a levegőbe fújni a konfettit. Eszközeinkből a konfettin kívül sokféle kisebb méretű, könnyebb tárgy kijuttatható. Pl: tombola, apró plüss figurák, promóciós termékek, illatmintával átitatott anyagok, stressz labdák, pamacsok, pattogatott kukorica, pénz, hitelkártya.

Többféle módját kínáljuk a konfetti kijuttatásának:

 

FOLYAMATOS ÁRAMÚ KONFETTI ÁGYÚ

Legegyszerűbben és leggyorsabban telepíthetőek a folyamatos áramú konfetti ágyúk, melyek hosszú percekig hulló konfetti eső kivitelezésére alkalmasak. A nagy futball rendezvények, amerikai fiesták, eredményhirdetések jól ismert és elmaradhatatlan résztvevői ezek a berendezések, de megrendelőink előszeretettel kérik őket koncerteken és szórakozóhelyeken is. Ezeket a konfetti ágyúkat használjuk arra, hogy nagy mennyiségű konfettit rövid idő alatt nagy magasságba juttassunk. A gépek működés közben mozgathatók, forgathatók ezzel nagyobb terek belövésére kiválóan alkalmasak. Az ágyúk nagyméretű kb. 50 kg-os széndioxid palackkal üzemelnek, a gáz 70 baros nyomásával hozzák mozgásba a levegőt és juttatják a konfettit akár 20 méteres magasságba, ahonnan lágyan, ragyogó képi hatást nyújtva hull alá. Ilyen nyomás létrehozására a ventilátoros berendezések nem alkalmasak. A felhasznált gáz, neutrális, nem mérgező, ember számára közömbös légkörben jelenlévő, tűzoltóhatású. Az ágyúk egy sportcsarnok konfettivel való betöltésére is képesek, de ágyújainkkal burkoltuk már a Kossuth teret is konfetti felhőbe.

Folyamatos áramú ágyúkból a legnagyobb parkkal rendelkezünk az országban. A készülékek mp-ként 0,5 kg konfetti kijuttatására is képesek. Méretűknél fogva ezeket a konfetti ágyúkat földön kell elhelyezni és innen lőni a konfettit a kívánt magasságba. A készülékeknek elektromos igényük nincs. Gyorsan telepíthetők és a telepítés megkezdését követően néhány percen belül indításra készek. Az ágyúk használatához kezelőszemélyzet szükséges. A kezelő irányítja a kijuttatott konfetti mennyiségét, szögét és irányát, választja meg a légmozgás irányának a figyelembevételével a kilövés helyét. Használtuk már többek közt ezeket a berendezéseinket hópehely alakú konfetti illetve műhó kijuttatására és ezzel egy sportcsarnok méretű hóesés kivitelezésre.

 

FOLYAMATOS ÁRAMÚ KONFETTI ÁGYÚ XL

A  folyamatos áramú ágyúk XL változata már távirányítható, nem kell minden ágyú mellé kezelőszemélyzet. Ezek a gépek folyékony szén-dioxiddal működnek. Méretűknél fogva szabadtéren, nagy belmagasságú terekben használhatók.

 

NITROGÉNNEL TÖLTÖTT CSÖVEK

A nitrogénnel töltött csövek egyszer használatosak, elektromos indításúak (nem pirotechnikai eszközök), hangos pukkanással 120 - 250 gr konfetti kijutatására képesek. Nagyobb, szebb képet mutat, ha konfetti helyett szerpentin szalagokat töltünk a csövekbe. A berendezések színpadokon, stúdiókban földre, állványokra egyaránt elhelyezhetők, szerpentinnel töltve pedig nagyobb terekbe, szabad térre javasoltak. A szerpentint 15-20 m távolságba lövik el, míg a konfettit 5-8 m magasba képesek kirobbantani. A csövek a hozzájuk gyártott DMX vezérlésű készülékekkel indíthatók. A készülékek DMX vezérlése lehetővé teszi, hogy tetszőleges konfigurációban, távolról vezérelve, előre megtervezve, programozva, végigfutó konfetti lövések kivitelezését és a lövéseknek pontosan, ritmusra történő végrehajtását. A csövek a megrendelői igényeknek megfelelő anyaggal tölthetők, változatos színkombinációk létrehozására alkalmasak. Igény szerint a készülékeket felprogramozzuk, biztonságosan elhelyezzük és az indítást a kívánt időpontban a megrendelő végezheti el, egy fantasztikus, meglepetésszerű (Wake up) effektet, szó szerint egy nagy durranást létrehozva. Ideális eredményhirdetésekre, de juttattunk már ki vele színházban varázsló csillámporát is. A DMX készülékek és a hozzátartozó csövek, konfetti, szerpentin a konfetti rendelés menüpontban megvásárolható.

 

SŰRÍTETT LEVEGŐS LÉGÁGYÚ

Nagyobb mennyiségű konfetti illetve szerpentin hirtelen, egyszeri kilövésére nagyméretű, sűrített levegős konfetti ágyúnk szolgál. A berendezés 1 lövésre több kg-nyi konfetti illetve szerpentin kilövésére képes, és elsősorban stadionokba, nagyobb méretű színpadokra, szabadtérre javasoljuk őket. A beletöltött dolgokat akár 30 méterre is ellövi.

 

RADIÁL VENTILÁTOROS KONFETTI SZÓRÓ

Radiál ventilátoros konfetti szórónk kicsi, 3-4 méter átmérőjű, jól lokalizálható helyek, például dobogók, boksz ringek, metál konfettivel való beszórására szolgál. Viszonylag csendes, lágy konfetti eső létrehozására alkalmas. A többi készülékkel szemben ezt a készüléket magasba, hídra, zsinórpadlásba kell felfüggeszteni.

 

AXIÁL VENTILÁTOROS KONFETTI SZÓRÓ

Axiál ventilátoros gépünk elsősorban műhó kijutattására alkalmas. Kezelővel együtt magasba, járóhídra kell elhelyezni.

A konfetti-show-hoz felhasznált anyagaink is nagy változatosságot mutatnak. Anyagaink a konfetti rendelés menüpontban megtalálhatóak. Tudunk virág, rózsaszirom, falevél, lepke, szív, hópehely vagy akár feliratos konfettivel is szolgálni. A legismertebb néhány mm átmérőjű konfettit csak külön a Megrendelő kérésére használjuk. Az összes konfettink és papírszalagunk ellenáll a lángnak (éghetetlen, önkioltó). Ez különösen olyan helyeken fontos, ahol a konfetti forró lámpákra eshet, beltéri tűzijátékkal együtt kerül felhasználásra vagy a közönség (főleg zárthelyen) dohányzik. Konfettink külön e célra kifejlesztett anyagú, alakú, méretű, gondosan kikísérletezett szilárdságú, jó minőségű. A konfettik és papírszalagok nem toxikusak és nagy méretük miatt gyorsan összetakaríthatók. Beltérre a csillogó, a megvilágításra jól reagáló metál és papír konfettit használjuk. A metál konfetti anyaga PVC, ez kültéren, környezetvédelmi okból nem javasolt. Kültéren inkább a papír konfettit preferáljuk, amely rendkívül vékony, élelmiszerek csomagolására használatos papírból készül, ennek cellulóz anyaga átlagosan 45 nap alatt lebomlik, festékanyaga pedig szintén környezetbarát, vízben oldódó élelmiszerfesték. Esőben, ünnepi pezsgőbontásoknál nem célszerű használni, mert festékanyaga kioldódhat.

A konfetti rendelés menüpontunkban lévő termék, amennyiben éppen nem szerepel raktárkészletünkben, 4-5 nap alatt legyártható. Jellemzően egy időben több mint 30 féle konfetti készlettel rendelkezünk, de igény esetén egyedi konfetti gyártását is megoldjuk, akár lógózott kivitelben is.

Az árakat a helyszín mérete, a megrendelt készülékek száma, a konfetti eső hossza és intenzitása, összetétele határozza meg. A megálmodott látvány és az igények egyeztetése feltétlenül szükséges. A lehetőségek függvényében a legkedvezőbb megoldást tudjuk javasolni. Fontos tudni, hogy igazán szép konfetti-show-t nagyon alacsony belmagasságú helyiségben nem lehet rendezni.