+36 30 474 2450 | peoni@peoni.hu
Avicii
Sziget, Endshow
Nemzeti Vágta
90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség
Pink
Liga kupa döntő
Wiz Khalifa
Steve Aoki
Hungarian Baja
Prince
International Mini Meeting
Armin Van Buuren
Punnany Massif
Dimitri Vegas & Like Mike
Tankcsapda
EHF Final4

Pirotechnika

 KÜLTÉRI TÜZIJÁTÉK


Ajánlat kialakítása:

A tűzijáték tipikusan olyan szolgáltatás, melyet minden egyes helyszínre és eseményre egyedileg kell összeállítani. Ajánlatunkat a következők szerint alakítjuk ki:

1. Megegyezünk egy időpontban a helyszín megtekintésére. A helyszínen megismerjük a területi adottságokat, amely főként a nézők biztonsága és tűzvédelmi szempontból lényeges. Helyszíni szemléink során a megrendelőink igényéhez igazodva a lövési feltételeket úgy választjuk meg, hogy ez az engedélyeztetés során fennakadást ne okozzon.

Minden helyszínre mindig egyedileg tervezzük meg a tűzijátékokat. A tűzijátékok tervezését a német Galaxis GmbH. Pyrotec Composer szoftverével végezzük. A program segítségével zenére megírva, századmásodperces pontossággal tudjuk vezérelni az effekteket. Az indítógépek védett rádiójellel működnek, alapesetben 800 méteres távolságig tudjuk indítani az effekteket, erősítőnk alkalmazásával ez a távolság akár 20 km-ig is kitolható. A rendszer lehetővé teszi, hogy egy időben több pontból is, összehangoltan vezérelhessük a terméket. A rendszer kábelezést nem igényel, ez főleg vízről lőtt tűzijátékok esetében előnyös.

A biztonság mindig fontos számunkra, állandóan szem előtt tartjuk az elõkészítések folyamán.

2. Tisztázzuk a vevő igényeit, a rendezvény jellegét, elképzeléseiket és ismertetjük a lehetőségeket. Egyeztetjük a pontos helyszínt és az időpontot, ettől az engedélyezés megkezdése után eltérni már nem lehet. A rendelkezésre álló terület nagysága, a közönség távolsága, az esemény jellege (esküvők, falunapok, állami rendezvények, nemzeti ünnepek, utcabálok, szilveszteri partik, céges rendezvények, családi események) és a rendelkezésre álló pénzösszeg nagysága határozzák meg elsősorban a tűzijáték paramétereit. Mindig törekszünk arra, hogy a legjobb ár/teljesítmény arányt tudjunk partnereinknek felajánlani.

3. Végül ajánlatunkat ismertetjük Önnel. A szolgáltatásunk ára magában foglalja a tűzijáték során felmerülő összes költséget (helyszínbejárást, a pirotechnikai termékek és ezek elműködtető eszközeinek az ADR előírásainak megfelelő helyszínre szállítását, magát a tűzijátékot és tűzijátékot követő terület átvizsgálást). Az árak és a tűzijáték hossza gyakran nem mutat egyenes arányosságot egymással. A hosszú, de unalmas tűzijátékok helyett általában rövidebb, de jobban pergő, változatos tűzijátékot javaslunk partnereink számára. Fontos számunkra, hogy minőségi terméket nyújtsunk át közönségünk megelégedettségére.

 

Áraink: 

Tűzijátékaink árainál nem kívánunk a pirotechnikában általános csomagokat megadni. Minden tûzijátékunkat a rendezvény, a helyszín, vevõink lehetõségeinek és igényeinek ismeretében egyedileg tervezünk meg és ehhez igazodó árajánlatot adunk.

 

Engedélyezés: 

A tűzijáték lebonyolítása hatósági engedélyhez kötött, melynek a beszerzése a mi feladatunk. A hivatalos engedélyezési folyamat biztosítja, hogy biztonságos, ellenőrzött termékek, megfelelõ szakmai felügyelet mellett kerüljenek felhasználásra.

Először a tűzijáték során igénybe veendő terület, létesítmény birtokosának vagy képviselőjének hozzájárulását tartalmazó nyilatkozatot kell beszereznünk, amelyhez szükség szerint a megrendelő segítségét is igénybe vesszük.

 

A tűzijáték engedélyezésnek 2 útja létezik, mindkét esetben egy maximálisan 2 órás felhasználási intervallumot kell meghatározni:

1. A kisebb maximálisan 20 kg nettó hatóanyagot és csak 1-3. kategóriás termékeket tartalmazó tűzijátékot területileg illetékes rendőrkapitányságon kell bejelenteni. A bejelentést - a felhasználás megkezdését megelőzően legalább 8, de legfeljebb 30 nappal kell megtenni. Ebben az esetben az illeték költsége 3000 Ft, ez a tűzijáték bombákat nem tartalmazhat.

2. A bejelentéses tűzijáték méreteit meghaladó tűzijátékot engedélyeztetni kell. Az engedélyes tűzijátékban már tetszőleges fajtájú és méretű anyagok használhatók. A felhasználási engedély iránti kérelmet a felhasználás megkezdését megelőzően legalább 14, de legfeljebb 30 nappal kell benyújtani. A termékek szállítása ebben az esetben már jellemzően speciális ADR-es járművel történhet. A termék felhasználását a tűzijáték helyszíne szerint illetékes Rendőr-főkapitányság engedélyezi.

 A tűzijáték engedélyezési díja 46.500 Ft, ami a következőket tartalmazza:

  • 44/2003 BM. rendelet által előírt 33.500 Ft eljárási igazgatási szolgáltatási díjat
  • 16/2012 BM rendeletben meghatározott 13.000 Ft tűzvédelmi szakhatósági eljárási díjat

Az eljárásban a tevékenység helye szerint illetékes Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapesten a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szakhatóságként vesz részt.

 

Telepítés:

A tűzijátékaink telepítése a biztonság maximális figyelembe vételével, folyamatos és szakképzett pirotechnikusi irányítással történik. A telepítés megkezdésekor gondoskodunk a közönség távoltartásáról. A védőzónát kordonszalaggal lekerítjük és a tűzijátékot követõ terület átvizsgálásig a közönséget távol tartjuk. A védőzóna minimálisan 25 méter, de egyes termékek esetében ez jóval nagyobb is lehet, ezen a területen belül személyek, járművek nem tartózkodhatnak. Tűzijátékainkat az időjárási körülménytől függetlenül tudjuk telepíteni és elműködtetni, de a viharos szél az effekteket elfújhatja.

 

Felhasznált anyagok:

A kültéri tűzijátékokhoz változatos effektekkel rendelkezõ pirotechnikai termékek állnak rendelkezésre. Tűzijátékaink során kizárólag ismert, megbízható, bevizsgált termékeket használunk, amelyek megfelelnek az Európai Uniós előírásoknak. Felhasználásukkor különösen ügyelünk, hogy senkinek a testi épségét, vagyonát ne veszélyeztessük.

 

BELTÉRI TŰZIJÁTÉK


Beltéri vagy színpadi játékok általában lángoszlopokból, füstökből, villanásokból és szikraszökőkutakból állnak. Itt is elmondható, hogy gondos tervezés és elõkészítés után, minden helyszínnek és eseménynek megfelelõen egyedileg kivitelezzük a tűzijátékot és rendkívüli módon szem előtt tartjuk a biztonságot. Beltéri tűzijátékaink során külön erre a célra kifejlesztett biztonságos indítógépekkel dolgozunk és színpadi célra kialakított rögzítőtalpakat használunk anyagaink elhelyezésére. A vezérlőrenszer századmásodperces pontosságú gyújtási idejével lehetővé teszi bonyolult futások, koreográfiák kivitelezését. A rendszer alkalmas time-code fogadására illetve generálására. Az indításnál lehetőség van rá, hogy kültéri tűzijátékkal összehangoltan üzemeltessük beltéri effektjeinket. Beltéri tűzijátéknál kizárólag magas minőségi követelményeket kielégítő angol, német és amerikai termékeket alkalmazunk.